IVAN ĐOKOVIĆ-VELNES I SPA TURIZAM KAO RAZVOJNI POTENCIJAL APATINA

APATIN POLITIKA SRBIJA VESTI VOJVODINA

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, posetio je danas Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju ,,Banja Junaković“ u Apatinu , gde se sastao sa direktorom Rajkom Majstorovićem i razgovarao o potencijalu banje i velens turnizma u Apatinu. Đoković se zahvalio na dobrodošlici i istakao da do sada nije prepoznao ovakav infrastrukturni potencijal velnes i spa turizma u Apatinu , te da ovaj projekat uz dobre investitore može biti realizovan i priveden kraju.

-Moja poruka ljudima koji imaju kapitala i žele da investiraju jeste da je ovo odlična prilika i da ova banja apsolutno može da bude konkurent i Morahalom, Segedinu, a pre svega banjama u Sloveniji. Ovakvog potencijala nema ni tamo, pogotovo kada se uzme u obzit kvalitet vode i peloidni potencijal koji ovde postoji, a takođe sva infrastrukturalna povezanost Apatina i njegov geografski položaj. Ako se ova priča na dobar način predstavi domaćim i stranim investitorima , ovaj projekat bi mogao da bude završen i dostigne svoj puni kapacitet kako je na početku realizacije bilo i planirano.-izvjavio je Đoković.

Na pitanje da li će Banja Junaković zadržati status Specijalne bolnice za rehabilitaciju, Đoković je izjavio da ne može da se izjašnjava na ovu temu jer je to tema zdravstva, a zdravstvo je u nadležnosti republičkog ministarstva kao i pokrajinskog sekretarijata. -Ovakva odluka će zaviti od strateškog opredeljenja države, a pre sve rešavanja spornih imovinskih i kapitalnih odnosa između fondova države i mislim da će od toga zavisiti strategija prema svim banjama na teritoriji Srbije. Što se tiče velnes dela on je imovinski i pravno odvojen i vodi se na lokalnoj samoupravi i od kreativnosti i agilnosti i naše podrške zavisi koliko ćemo brzo privući nekog investitora.-dodao je Đoković.

O pitanju kapciteta banje Junaković i njegove popunjenosti, direktor Rajko Majstorović je rekao da se aktivno radi po tom pitanju, ali da ima nekoliko poteškoća koje će se prevazići u narednom periodu te da očekuje da će kapaciteti banje Junaković biti popunjeni do njenog maksimuma. – Na današnjem sastanku smo razgovarali o investiciji lifta u banju koji bi povezao tri etaže i omogućio polupokretnim pacijentima da koriste i prvi i drugi sprat, na taj način bi se sa 40 postelja odmah povećalo na 120. Postoji mogućnost adaptacije potkrovlja što bi dodatno povećalo kapcitete našeg lečilišta. Ako se ovako nastavi podrška pokrajine, uz adekvatnu pomoć lokalne samouprave mislim da za banju Junaković neće biti problema u budućem poslovanju.- rekao je na kraju Rajko Majstorović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i Rajko Majstorović Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković