INOVATIVNE, UVEK VEDRE – THE FRAJLE

KULTURA SOMBOR SVET VESTI

Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe The Frajle. Četiri vokala, dve akustične gitare – one osvajaju publiku od 2009. godine, njihova  inovativnost  izdvaja ih od ostalih izvođača na muzičkoj sceni.

The Frajle uspevaju ono što mnogima ne polazi za rukom – na  koncertu publici drže podjednako pažnju izvodeći numere u širokoj paleti raznovrsnost. Ponekad se čine kao kabaretska družina dok svemu navedenom doprinosi njihova upečatljiva kostimografija koja ih takođe čini bitno drugačijima od ostatka izvođača. The Frajle do sada su objavile tri muzička izdanja, a nastupaju širom regije i Evrope. Osvojile su brojne nagrade i priznanja od strane publike, medija, kolega i kritičara.

The Frajle, poslednjih meseci su odmarale. Sledeće nedelje Zagreb, na snimanje novog spota. 8. marta nastupiće u Mostaru, za Dunav radio rekla je Jelena Buča, članica grupe The Frajle i dodala:

-Koncerti koji slede, na novosadskom Spensu bićemo 19. aprila, veliki koncer očekuje nas 24. aprila u Zagrebu. Zabavno nam je, u narednom periodu smo na točkovima. U toku je i promocija poslednjeg albuma, “Ljubav na dar”,  drago mi je sto se pesme uveliko slušaju i pevaju. Radno je. Nevena i ja smo iz okoline Sombora iz Kljajićeva, jako dobro poznajemo Apatin i okolinu, bilo bi mi drago da u skorije vreme na nekoj letnjoj pozornici organizujemo neki veliki koncert. Naši prijatelji nas očekuju.