ИН МЕМОРИАМ- ДР ЖИВОРАД СМИЉАНИЋ, 1942-2018

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI


У Новом Саду је јутрос у 76. години живота после кратке и тешке болести преминуо др Живорад Смиљанић, одборник у СО Апатин и дугогодишњи председник Општине Апатин.

Др Живорад Смиљанић је рођен 1942. године у Зајечару. Основну школу је завршио у Апатину, гимназију у Сомбору, а Медицински факултет у Загребу. Специјализирао је гинекологију у Београду.

По завршеном факултету од 1969. године почео је да ради у Дому здравља у Апатину. Већ следеће године изабран је за директора те установе, на чијем се челу налазио три деценије. Смиљанић ће остати упамћен као дугогодишњи члан Социјалистичке партије Србије. На челу Скупштине АП Војводине, као њен председник био је Од 1996. до 2000 године. У том периоду изабран је и за председника Управног одбора Kлиничког центра у Новом Саду. Од 1992. до 1996. године био секретар здравља у Извршном већу АП Војводине. У четири мандата био је посланик у Скупштини АП Војводине, а у једном мандату савезни посланик и  народни посланик у Скупштини Србије. У неколико наврата био је председник Општинског одбора и Окружног одбора СПС-а у Апатину и у Западнобачком управном округу, а пет пута је биран за челног човека општине Апатин.

Иза себе је оставио супругу Невенку, две ћерке и петеро унучади. Комеморативни скуп поводом смрти др Живорада Смиљанића, биће одржан у недељу 16. децембра у 11 часова, у великој сали Дома културе, а сахрана од 14 часова на градском гробљу у Апатину.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *