ИН МЕМОРИАМ- ДР БРУНО УРБАНОВСКИ (1956-2024)

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Након кратке и тешке болести, у својој 68. години живота, преминуо др Бруно Урбановски, угледни лекар специјалиста урологије из Апатина. Др Бруно је рођен 7. октобра 1956. године у Апатину, где је завршио основну школу и гимназију. Године 1975. уписао је Медицински факултет у Новом Саду, који је успешно завршио 1981. године.

Након одслужења војног рока, запослио се као лекар опште праксе у Дому здравља у Апатину, где је радио до 1988. године. Тада је започео своју специјализацију из урологије и запослио се у Општој болници “Др Радивој Симоновић” у Сомбору, где је обављао и функцију заменика директора болнице.

Поред својих професионалних обавеза, др Бруно је активно учествовао у друштвеном животу, представљајући грађане Апатина као одборник у Скупштини општине. Његова скромност, приступачност и несебична помоћ према пацијентима и суграђанима остаће трајно упамћени.

Иза себе је оставио супругу и два сина. Сахрана др Бруне ће бити одржана сутра, петак, 12. јул у 19 часова на Градском гробљу у Апатину.

Почивај у миру, драги докторе!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *