ОД ПОНЕДЕЉКА ОТВАРАЊЕ БАШТА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да је Кризни штаб за сузбијање епидемије коронавируса донео одлуку, коју треба да одобри Влада Србије, да се „уколико бројке за викенд буду добре” од понедељка одобри отварање башти кафића и ресторана, и да се продужи радно време продајних и услужних објеката до 22.00 сата.

Гојковић је на конференцији за новинаре у Палати Србија, након седнице Кризног штаба, изјавио да је до одлуке о попуштању мера дошло зато што се „бележи један мањи пад броја заражених у великим градовима, пре свега у Београду”.

Он је рекао да ублажавање мера не подразумева отварање кафића и ресторана у затвореном простору, као и да ће током викенда бити „прецизније одређено” колико ће бити дозвољена попуњеност башти, јавља Бета.

Према његовим речима о раду тржних центара ће се накнадно одлучивати.

На данашњој седници Кризног штаба донета је и одлука да се наложи Управи граничне полиције да се појачају контроле везане за граничне прелазе.

„Нико не може да уђе без ПЦР теста или доказа о потпуној имунизацији”, казао је Гојковић.

Гојковић је рекао да је у Србији „више од 25 одсто пунолетних грађана примило вакцину” против коронавируса, да је „18,6 одсто примило другу дозу”, а да се више од 700.000 пунолетних грађана може сматрати да су потпуно имунизовани, јер је прошло више од три недеље након давања друге дозе вакцине”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *