I APATINSKI MUZIČARI MOGU DA PRIJAVE UČEŠĆE ZA “DUNAVSKU SONATU”

APATIN KULTURA VESTI VOJVODINA

Festival “Dunavska sonata” biće održan ove godine 4, 11. i 18. avgusta na Štrandu u Novom Sadu.

Cilj organizatora je da okupe mlade i talentovane muzičarem starije od šest godina,  iz Vojvodine, koji bi se predstavili delima klasične muzike.

Muzičari  se mogu predstaviti samostalno, uz pratnju korepetitora ili u sastavima (duo, trio, kvartet). Mogu se prijaviti i akapela horovi, kao i metal i rok sastavi koji će odsvirati dela klasične muzike u prilagođenom aranžmanu.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na zvaničnu audiciju, slanjem kratke biografije i naziva kompozicije kojom bi se predstavili na festivalu. Rok za prijave je 10. april. Audicija će biti održana 23. aprila, a odlukom stručnog žirija biće napravljena selekcija u tri kategorije:

– deca do 12 godina

– mladi do 20 godina

– stariji od 20 godina.

Pobednike u svakoj kategoriji čeka novčana nagrada od 100 hiljada dinara.

Festival Dunavska sonata postoji od 2015. godine, održava se leti, na plaži, petkom od 19 sati kada je ulaz za sve posetioce besplatan. Ovaj festival jedinstven je i po tome što promoviše elitnu kulturu na nesvakidašnji način, pružajući priliku svim uživaocima klasične muzike, da svoja omiljena dela dožive u sasvim drugačijem ambijentu. Upravo zato, pokazao se jednako omiljenim, kako među decom, tako i među starijom publikom. Tome svedoče i njihove godine. Najmlađi učesnik imao je do sada imao pet godina, a najstariji 68.