HUMANITARNA AKCIJA CRVENOG KRSTA I PU PČELICA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Crveni krst Apatin i Predškolska ustanova ,,Pčelica’’ iz Apatina, organizovali su humanitarnu akciju u okviru obeležavanja Svetskog dana hrane, i Međunarodnog dana borbe protiv gladi. Ova aktivnost realizovana je u nekoliko objekata predškolske ustanove u Apatinu, a mališani i njihovi roditelji, su u skladu sa svojim mogućnostima imali priliku da doniraju osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene građane opštine Apatin. Tom prilikom donirali su i polovnu garderobu, obuću i igračke za socijalno ugroženu decu.

Ova aktivnost je uspešno realizovana uz pomoć velikog broja roditelja i dece koji su pokazali solidarnost na delu i želju da pomognu svojim sugrađanima. Pored ove aktivnosti sva prikupljena novčana sredstva u marketu ,,Maxi’’ će takođe biti usmerena na kupovinu osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene građane opštine Apatin. Humanitarna pomoć biće prosleđena ugroženim građanima na osnovu spiskova Centra za socijalni rad Apatin. Crveni krst Apatin se ovom prilikom zahvaljuje svim građanima koji su dali doprinos za realizaciju ove humanitarne aktivnosti.

crveni krst, pu pcelica, svetski dan hrane, borbe protiv gladi (1) crveni krst, pu pcelica, svetski dan hrane, borbe protiv gladi (3)