HUMANA AKCIJA PERICE TRIVANOVIĆA: UDOMLJUJEMO NAPUŠTENE PSE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Naš sugrađanin koji živi u Nemačkoj Perica Trivanović više od godinu dana zajedno sa svojom ekipom volontera zbrinjava i udomljava napuštene pse u gradu. Na nekoliko lokacija psi se zbrinjavaju a potom im se nalazi dom, najviše u inostranstvu. Ova ekipa volontera, naime sarađuje sa dva nemačka udruženja, koja udomljuju pse.

-Ideja mi je došla kada sam sa svojim psom dok sam bio na odmoru prošloge leta u Marini vide štene koje je napušteno. Veliki sam ljubitelj životinja, posebno pasa, te sam odlučio da svaki slobodan termin posvetim njihovom udomljavanju. Za svkaog psa obezbedimo hranu, lečenje ako je potrebno, sterilisanje, vakcinaciju. Mislimo mi svi volonteri da bi nam ovaj humani posao bio olakšan da dobijemo adekvatan prostor za privremeni smeštaj ovih pasa dok im se ne nađe dom, bilo u zemlji, bilo u inostranstvu-kaže Perica Trivanović, dodajući da je na rešavanju problema prostora imao i razgovore sa čelnicima opštine.

-Razgovarali smo sa predsednikom opštine Milanom Škrbićem i zamenikom predsednika Dubravkom Korać. Imamo načelna obećanja da će se rešenje uskoro naći-kaže Trivanović.

On takođe ocenjuje da bi ova akcija za opštinu bila daleko efikasnije i humanija nego što je to trenutno rešenje koje se primenjuje a to je da firma iz Kule periodično  uklanja pse lutalice, steriliše ih, a apotom opet pušta na ulicu.-

Koliko je poznato našoj patroli ljubitelja pasa za svakog psa opština plaća firmi u Kuli 12.000 dinara. Takvih akcija je bilo mnogo a malo je sumnjivo da se njihov broj ne smanjuje nego naprotiv uvećava što ujedno povećava troškove opštine koji nisu mali. Primetili smo da neki među njima nisu sa ovih naših prostora a oni se uglavnom puštaju a pokazuju da ne poznaju ta mesta na kojima se ostavljaju a to je uglavnom periferija prema Prigrevici, Devetoj tabli, na obodima Dunava…-tvrdi Trivanović, i poziva sve ljubitelja pasa da se pridruže njihovom radu.

Sve o ovoj grupi volontera možete naći na njihovom sajtu: njuškica.org

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *