U OPŠTINI APATIN ORGANIZOVAN PRIJEM ZA VUKOVCE I ĐAKE GENERACIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Opština Apatin organizovala je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj godini ostvarili odličan uspeh, Vukove diplome, za đake generacije i one koji su osvojili medalje na republičkim i pokrajinskim takmičenjima.

Prijem najboljih učenika opštine Apatin održan je u velikoj sali Skupštine opštine Apatin, gde su predsednik opštine Milan Škrbić i njegova zamenica Dubravka Korać čestitali đacima na izuzetnim rezultatima, poželeli im uspešan nastavak školovanja i podelili im zaslužene nagrade.

Predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata mladih Apatinaca. Uz iskrene čestitke, Škrbić je izrazio nadu da će se svi oni, po završetku školovanja, vratiti u svoj grad i učiniti ga boljim mestom za život.

Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine istakla kako joj je izuzetno drago što je na današnjoj dodeli nagrada prisutan velik broj učenika.

– Čast mi je što smo danas u zgradi SO Apatin imali priliku ugostiti učenike osnovnih i srednjih škola, naše najuspešnije mlade sugrađane, a koji su nosioci Vukovih ili drugih specijalnih diploma.  Želja nam je da opština Apatin svake naredne godine ima sve kvalitetnije nagrade za svoje najbolje učenike, jer je to svakako motiv više za njihov dalji rad, poručila je Koraćeva.

-Vukovci osnovnih škola dobili su vaučere u knjižarama, dok su đaci generacije nagrađeni tabletima. U srednjim školama učenici generacije su dobili laptop računare, dok su Vukovci u srednjim školama dobili putovanje u Rim. Da bismo podstakli vannastavne aktivnosti i aktivnosti koje nisu deo školske nastave, odlučili smo da nagrade uručimo i onim učenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate u glumi, recitovanju i slično, rekla je Koraćeva i dodala da je želja opštine da svaki trud učenika tokom njegovog školovanja i ubuduće bude adekvatno i nagrađen.

Ukopno šest đaka generacije osnovnih škola sa teritorije opštine Apatin dobilo je tablete, osam Vukovaca propusnice za Banju Junaković i vaučere u iznosu od 3.000 dinara u knjižari ,,NetPoint, dok su četiri učenika koji ostvarili rezultate na republičkim takmičenja takođe dobili vaučere u knjižari, na iznos od 5.000 dinara.

Tri đaka generacije srednjih škola sa teritorije opštine Apatin nagrađeno je laptopovima, sedam učenika koji su nosioci Vukovih diploma dobili su nagradno putovanje u Rim, dok su tri posebne nagrade za izuzetne rezultate na takmičenjima tokom školovanja, dva tableta i jedan laptop, takođe dodeljeni trojici učenika srednje škole.

Spisak nagrađenih učenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *