ХАПШЕЊЕ ЗБОГ КАМАГРЕ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, СБПОК-а, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала ухапсили си Д.Ћ. (1976), М.В. (1986), И.Ј. (1988) и Р.П. (1987) из Београда, М.П. (1989) из Апатина, као и И.Џ. (1987), П.И. (1986) и Д.И. (1976) из Нове Пазове, док се за још једним извршиоцем трага, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, недозвољена трговина, кријумчарење, прање новца, производња и стављање у промет шкодљивих производа и удруживање ради вршења кривичних дела.

Они се терете да су, током дужег временског периода, набављали и продавали препарат „Камагра“, а да претходно нису прибавили дозволу Агенције за лекове и медицинска средства за њихово стављање у промет.

Како се сумња, они су наведене препарате набављали из Кине и Индије, избегавајући мере царинског надзора, складиштили их у магацинима на територији Суботице, Апатина и Београда и продавали их путем оглашвања на интернет сајтовима, а крајњим купцима их достављали путем курирских служби.

Приликом претреса стана и других просторија које користе, од осумњичених је одузето више од 100.000 евра ии 1.500.000 динара, преко 120 банковних чекова за реализацију, криптовалуте у вредности од 30.000 америчких долара, велика количина „камагре“, аутомобили, као и интернет сајт преко кога су вршили продају. Новац стечен криминалним деловањем чланови ове групе су, како се сумња, улагали у куповину некретнина и возила као и у куповину криптовалута, а у намери да прикрију незаконито порекло новца  и имовине.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.