GRAĐANIMA PO 403 DINARA OD TELEKOMA, BESPLATNE AKCIJE

APATIN EKONOMIJA VESTI

Građani koji imaju besplatne akcije Telekoma Srbije uskoro će od ove kompanije dobiti po 403,7 dinara. Telekom je prošlu godinu završio sa profitom od 16,3 milijarde dinara, a uprava kompanije predložila je da se akcionarima na ime dividende podeli 12,26 milijardi. Tako će svaki građanin kome je država pre dve godine dala po 31 deonicu ove kompanije dobiti 13 dinara neto po svakoj akciji. Prošle godine Telekom je akcionarima isplatio dividendu od 13,08 dinara, a godinu ranije od 9,46 dinara po akciji.

Na računima građana u Poštanskoj štedionici je i dodatnih 1.200 dinara koje su kompanije podelile na ime dividende. Građani bi trebalo da dobiju još oko 70 evra kad država proda Telekom.

– Za prodaju besplatnih akcija dovoljna je samo lična karta – navode u Poštanskoj štedionici na čijim šalterima se i prodaju besplatne deonice.

U ovoj banci potrebno je dati nalog za prodaju, a dan posle novac će biti uplaćen na dinarski račun. Uslov je da tog dana na berzi ima dovoljno kupaca deonica kojih prodajete i to po ceni koju tražite.

Besplatne akcije do sada je prodalo oko 2,3 miliona građana.