GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA „ČIKLA“ – RIBOLOV NEĆE BITI TRAJNO ZABRANJEN!?

APATIN EKONOMIJA VESTI

Udruženje sportskih ribolovaca „Čikla“ održalo je godišnju skupštinu na kojoj se okupilo oko 100 pecaroša u velikoj sali kuglane „Elkop“. Među značajnija dostignuća istaknuto je da je za sada usmeno obećano od upravljača voda „Vojvodinašuma“ da neće biti trajne zabrane ribolova od Apatina do bogojevačkog mosta, osim u pojedinim delovima u vreme kada se riba krtoži. U „Čikli“ očekuju da će nakon najavljenog monitoringa od strane stručnjaka najverovatnije trajna zabrana ribolova biti povučena i pismenim putem.

Članarina godišnja za članove udruženja ostala je 500 dinara a određeno je da deca do 13 godina ne plaćaju, a od 13 do 16 da to bude 250 dinara.

Dejan Dizija, član Uprave udruženja, izneo je izveštaj o proteklom radu i planove za ovu godinu stavljajući akcenat, pored ostalog, na potrebu podmlađivanja članstva kao i obuku najmlađih ne samo za sportski ribolov već i značaj očuvanja prirode i ponašanja na vodi. Nemanja Jović, direktor Turističke organizacije potvrdio je, da je „Smuđijada“ uvrštena na turističku mapu Apatina, dok je Ljiljana Krec, direktor „Marine“ obećala da će članovi „Čikle“ takođe kao što ima udruženje „Bucov“ dobiti određen broj priveza u Marini.

Dizija je najavio i povratak manifestacije „Bučka“ kod Apatina. On je takođe apelovao na sve članove, kao i ostale korisnike reke, da se zabrani lov ribe prljavim alatom, da se poštuju pravila kada je riba u mrestu, da se čuva reka od otpada…U planu je, rekao je Dizija, da se od Mišvalda, napravi turistička oaza, kao što to ima Kopački rit, a sredstva bi se pokuašala obezbediti preko pristupnih EU fondova.

Za istaknutog člana za prošlu godinu je proglašen Igor Jocić, sa ulovom soma kapitalca od 125 kilograma. Za odličnu saradnju ispred JP „Vojvodinašume“, ŠG „Sombor“, ŠU „Apatin“ zahvalnicu je primio u Apatinu zahvalnicu je primio šef ŠU Miodrag Perović.

Uz dobru muziku, večeru, igru i druženje, „Čikla“ je vratila tradiciju „Pecaroš bala“ koju je svojevremeno pokrenuo nažalost pokojni Miroslav Smiljanić-Crv.