ГЛУМЦЕ КОМАДА „2:14“ ДРАМСКОГ ПОЗОРИШТА ИЗ БЕЧЕЈА, АПАТИНСКА ПУБЛИКА ПОДРЖАЛА ДУГИМ АПЛАУЗОМ

APATIN KULTURA VESTI

Протекле суботе у Великој сали апатинског Дома културе одигран је комад „2:14“, ансамбл представа, омладинске драмске трупе из Бечеја, у режији Игора Павловића по тексту канадског драмског писца Давида Пакеа. У представи играју: Срђан Томић, Гордана Адамов, Вања Бојовић, Теодора Здравковић, Димитрије Туцаков, Угљеша Сурдучки, Стасја Штрбачки, Сара Петковић, Ивана Оњин, Алдијана Сивчев, Катарина Јакић, Васја Субаков.

Млади глумац Угљеша Сурдучки је за Радио Дунав истакао да је представа „2:14“ посвећена првенствено средњошколцима односно адолесцентима, који покушавају да се носе са сопственим проблемима и реше их упркос свему што их спречава у томе.

-Ова представа је уједно и мој глумачки првенац, колеге глумци осим комада „2:14“ играју још и представу под називом „Разередни непријатељ“ која се исто бави темом адолесцената и њиховим проблемима. Омладинска драмска трупа је до сада представу играла, осим у свом матичном позоришту, и у Иригу, а у Јагодини је освојила награду на фестивалу, открио нам је Сурдучки.

2:14 прати животе неколицине тинејџера и њиховог професора енглеског језика, у школи и ван ње, све до експлозије насиља. Представа је потресна, тужна, смешна, на моменте збуњујућа, баш као и ум тинејџера.

Ову представу је скоро па немогуће препричати иако комад говори јасним позоришним језиком, а не изоставити оно „нешто“. Зато је важно да је погледају и тинејџери, али и они старији гледаоци.

Млади глумци драмског позоришта Бечеј су буквално изашли на сцену и заблистали. Све време одигравања представе гледалац заборавља да је испред њега драмски комад. Што због текста, што одличне глуме ових младих људи.

Апатинци су глумце после успешно одигране представе поздравили громким, дугим аплаузом, вративши их на сцену.

Још једном браво за глумце из Бечеја, али и апатинску публику која их је без резерве подржала.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *