ODRŽANA OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA

APATIN KULTURA VESTI

U Maloj sali Opštinskog kulturnog centra juče je održana Opštinska smotra recitatora, a nastupila su 42 recitatora iz naše opštine podeljena u tri uzrasne grupe: mlađi, srednji i stariji uzrast.

U mlađem uzrastu nastupili su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola naše opštine. Od deset recitatora na Zonsku smotru u Suboticu plasirali su se: Milica Dabić, Žoka Kratofil i Nikola Barać.

U srednjem uzrastu nastupilo je 13 učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola naše opštine, a na Zonsku smotru plasirale su se: Ana Bačić, Valentina Toldi i Marijana Bosančić.

U starijem uzrastu predstavili su se učenici srednjih škola, a od ukupno devetnaest recitatora na Zonsku smotru plasirali su se: Milana Novaković, Sanja Marjanović i Nemanja Lakić.

Žiri u sastavu: Dušan Gladić, Dragana Čugalj i Eva Čikoš saopštio je da je ocena ovogodišnje Opštinske smotre recitatora da su se recitatori mlađeg i srednjeg uzrasta vrlo korektno pripremili za takmičenje. Kog mlađeg uzrasta bilo je više dobrih recitatora, ali je žiri odlučio da ipak troje ode na Zonsku smotru, dok je kod srednjeg uzrasta bio jednoglasan, jer su se tri recitatora izdvojila.

Za stariji uzrast opšti utisak je da je ove godine malo slabijeg kvaliteta od prethodnih godina i trebalo bi da profesori posvete posebnu pažnju dikciji, izražajnosti, sugestivnosti i samom doživljaju pesme učenika koji recituju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *