GLAVOBOLJA:OPŠTINSKO VEĆE ZA NAPADE PASA LUTALICA ISPLAĆUJE 860 HILJADA

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI VOJVODINA

Opštinsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku da javni pravobranioc  sklopi vansudsko poravnanje o isplati naknade štete nastale ujedom pasa lutalica sa trinaestoro oštećenih lica.Reč je o ukupnoj naknadi od 860.000 dinara.

-Od kraja 2011. do danas organizovano je sa ovlašćenom firmom 14 akcija u kojima je sa ulice pokupljeno 345 pasa lutalica.Dakle, učlinili smo sve što smo mogli da smanjimo broj pasa lutalica, medjutim, to nije uticalo na smanjenje broja zahteva oštećenih za naknadu štete.Slično je i u drugim sredinama, na primer u Kuli, gde postoji azil ali se nije smanjio broj gradjana koje su napali psi lutalice i koji su tražili odštetu- rekao je rukovodilac inspekcije Nikola Marčeta.

Na zahtev članova Opštinskog veća službe će za jednu od narednih sednica pripremiti potpunu informaciju o tome koliko je u proteklom periodu isplaćena suma oštećenim gradjanima .Takodje  je zatražena i analiza  iz koje bi  eventualno mogle da se utrvde mere koje treba preduzeti u narednom periodu, jer evidentno je da maltene na svaku sednicu Opštinskog veća stižu zahtevi gradjana koje su napali psi lutalice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *