OPŠTINU APATIN POSETILA DELEGACIJA RUSKIH PRIVREDNIKA

APATIN EKONOMIJA SRBIJA VESTI

Opštinu Apatin danas je posetila delegacija iz Rusije koju su činili privrednici, ali predstavnici ministarstava koju je primio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić sa svojim saradnicima.

Škrbić je gostima poželeo dobrodošlicu u Apatin i rekao da naša opština ima mnogo toga da ponudi kao i da je Slobodna zona velika prednost i prilika za investiranje.

Prezentaciju slobodnih zona Srbije, kao i slobodne zone u Apatinu održali su Vidak Tomić, savetnik u upravi za slobodne zone Srbije, Maja Kuridža vd direktora Slobodne zone Apatin, Đorđe Vignjević pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu i Vlado Sabadoš direktor Poljoprivredne stručne službe Sombor.

Tomić je u svom izlaganju rekao da u Srbiji funkcioniše 14 slobodnih zona i da je svakoj prevashodni cilj implementacija politike zapošljavanja i dovođenja investitora u Srbiju.- Uprava za slobodne zone nadležna je za promociju, razvoj, kontrolu i nadzor rada, a pored toga pruža i savetodavne usluge za potencijonalne investitore. Postoji mnogo pogodnosti investiranja u slobodne zone, a neke su carinske, fiskalne, one stop shop, itd. -rekao je Vidak.

On je dodao da lokalna samouprva zadržava prava da investitorima ponudi još neke pogodnosti koje im država nije obezbedila.

Od Maje Kuridže gosti su saznali o potencijalima koje nudi Slobodna zona Apatin i oblastima u koje je najbolje ulagati kada je u pitanju naša opština. -Tri grane privrede koje su karakteristične za naše područje su turizam, poljoprivreda i industrija i građevinarstvo. Apatin ima odličnu geografsku poziciju jer se nalazi blizu granice sa Evropskom unijom i na reci Dunav koje je pored Apatina plovna svih 365 dana u godini. Jedna od velikih prednosti najveće slobodne zone u Srbiji jeste i to što je buduća luka pripojena njoj.- istakla je Kuridža.

Đorđe Vignjević i Vlado Sabadoš su govorili više o poljoprivrednom potencijalu Zapadno-bačkog okruga kao i o zakonskim regulativama vezanim za investicije koje se odnose na ovu granu privrede.

Gosti su nakon prezentacije diskutovali i postavljali pitanja svojim domaćinima, a nakon završetka sastanka otišli su u obilazak Apatina i slobodne zone.

Vlado Sabados Vidak Tomic poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (8) poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (7) poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (6) poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (5) poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (4) poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (3) poseta ruskih investirora, slobodne zone prezentacija (2) Milan Skrbic Maja Kuridza Djordje Vignjevic