ГИМНАЗИЈИ 4 МИЛИОНА ЗА ЛЕД РАСВЕТУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

На основу конкурса о додели бесповратних средстава за суфинансирање реализације пројеката штедљиве расвете који је расписао Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, гимназији „Никола Тесла“ из Апатина одобрена су средства у износу од 3,675,216.00 динара (без ПДВ) за замену постојеће унутрашње расвете- штедљивом расветом.

-На конкурс који је расписан половином фебруара школа је аплицирала са пројектом замене унутрашњег осветљења, новом лед расветом. Њега је израдила пројектантска кућа из Новог Сада и предвиђа замену више од 400 сијаличних места, каже Милан Дражић, директор ове школе.

Према његовим речима заменом расвете у школи оствариће се значајне уштеде, побољшати рад и услови за боравак деце и наставног особља.

-Ово ће бити значајно побољшање услова за рад и боравак деце у школи. Заменићемо унутрашњу расвету у учионицама, ходницима, кабинетима, као и сали за физичко васпитање коју поред наших ученика користе и деца из бројних спортских клубова. На овај начин ћемо значајно да уштедимо на енергији, односно на плаћању рачуна за струју, закључује Дражић.

-Планирано је да кроз смањење рачуна за електричну енергију ова инвестиција буде повраћена кроз неколико година. Они ће након уградње Лед расвете на месечном нивоу бити мањи за око 70 одсто у односу на садашње, тврди директор Дражић.

Поред школе, која је у израду пројекта уложила 350,000,00 динара сопствених средстава, Покрајинског секретаријата са 3,7 милиона динара, у замену расвете се укључила и општина Апатин која ће из буџета издвојити додатних 20 одсто за ПДВ.

На конкурсу покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај додељено је укупно 70 милиона динара, а апатинска гимназија је једна од 24 установе са територије АП Војводине која је успела да добије средства.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *