ГЕСТ КОЈИ НИЈЕ ОСТАО НЕЗАПАЖЕН- ПОСАДА КОМАНДНОГ БРОДА КОЗАРА ОДАЛА ПОЧАСТ СТРАДАЛИМА У БУДИМПЕШТИ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Kомандни брод наше речне ратне флотиле “Kозара” данас је изазвао велику пажњу мађарске јавности. Пролазећи испод моста Маргарет (Маргит хíд), места на којем је прошле недеље дошло до судара крузера и туристичког брода, посада је у свечаним униформама, у ставу мирно, уз звуке сирена одала почаст настрадалима и пружила подршку бројним екипама на терену које даноноћно трагају за несталима.

https://www.facebook.com/Indexhu/photos/a.568818006484842/2616325155067440/?type=3&theater

Фотографију је објавио портал Индеx.ху након чега су у више од 11 хиљада коментара, лајкова и дељења, грађани Будимпеште и других делова Мађарске изражавали захвалност српској посади на исказаном саосећању.

-Види се да још има људи, па и да су грађани других земаља, знају шта је поштовање и саосећање, написала је Негyедес Kрисзтина.

– Овакви примери нам показују да смо људи, да ли црни, бели, или азијски, српски, мађарски, или корејски, пример поштовања, саосећања, дељење у болу, савршен гест, уз сво дужно поштовање, написао је Зсомбор Сзабó.

Kоментаришући поступак српске посаде , Тüнди Херманн је насписала, имам сузу у очима…. јако ме, јако дира…. срећан пут момци, људи сте!!!

На броду се налазе кадети треће и четврте године Војне академије модула речне јединице који бораве на студијском путовању Дунавом од Београда до Будимпеште.

Kако је саопштило Министарство одбране Србије, циљ путовања је реализација наставе из стручних предмета и обуке у пловидби унутрашњим и међународним водама.

Током посете Мађарској, припадници Речне флотиле посетиће Први пук за разминирање Оружаних снага Мађарске.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *