GAKOVAČKI PAORI PUŠTENI NA SLOBODU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Nakon odluke novosadskog Apelacionog suda da poništi prvostepenu presudu protiv petorice paora iz Gakova i vrati je Prekršajnom sudu u Apatin na ponovno odlučivanje , rano jutros u 00:30 ovaj sud je ponovljenom maratonskom postupku, koji je trajao 12 sati, oslobodio Dušana Batinića , Danila Krička, Vladimira Skrobonju , Đorđa Grahovca i Maneta Pricu ranije izrečene zatvorske kazne od 30 dana zbog remećenja javnog reda i mira.

Podsećamo, ova petorica poljoprivrednika iz Gakova su presudom Prekršajnog suda u Apatinu 19. marta osuđeni na zatvorske kazne od 30 dana, nakon što su proveli 26 dana na državnoj njivi u Gakovu kod Sombora i nisu dozvoljavali da je obrađuje osoba za koju su smatrali da je uzurpator.Oni su, nakon intervencije policije, uhapšeni zbog remećenja javnog reda, a sudilo im se dan nakon hapšenja.

Apelacioni sud je ovu presudu ukinuo zbog utvrđene činjenice da je u prvostepenom postupku naneta bitna povreda odredaba prekršajnog postupka, a dodatno i zbog toga što za troje od petoro njih nije ispravno utvrđeno činjenično stanje.Prekršajni sud u Apatinu će konačnu odluku doneti za nekoliko dana.

Paori Gakovo oslobadjanje Paori Gakovo oslobadjanje

paori advokati(1)