FORUM ŽENA SPS APATIN: ODRŽANE TRIBINE „NASILJE NAD ŽENAMA“ I „ŽENA I PORODICA“

APATIN POLITIKA VESTI
Forum žena Opštinskog odbora SPS Apatin, u saradnji sa Predsedništvom Foruma žena SPS u Vojvodini, organizovao je tribinu u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin.
Goste, članove i druge prisutne građane pozdravio je dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS Apatin, a potom su se obratile Zorica Balać, predsednica Foruma žena SPS – Apatin i koordinatorka Foruma žena SPS Zapadnobačkog okruga i Vesna Bijelić Francuski, predsednica Foruma žena SPS u Vojvodini, koja je prenela pozdrave predsednice FOŽ Slavice Đukić Dejanović.
Na temu „Nasilje nad ženama“ govorio je psiholog Centra za socijalni rad opštine Apatin Duško Bursać, a na temu „Žena i porodica“ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i članica Predsedništva Foruma žena SPS u Vojvodini prof. dr Branislava Belić.
U Plavoj sali SO Apatin prethodno je održana 4. sednica Predsedništva Foruma žena SPS U Vojvodini, kojoj su, pored članica Predsedništva, prisustvovali predstavnici rukovodstva i stručne službe Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, Saveta socijalističke omladine SPS u Vojvodini, FOŽ SPS Apatin i Saveta socijalističke omladine. Sednici je prisustvovala i poslanica u Skupštini Srbije Marjana Maraš.
Prisutnima su se obratili dr Živorad Smiljanić, Vesna Bijelić Francuski i sekretar Izvršnog odbora PO SPS u Vojvodini Ivan Đoković.
Koordinatorke FOŽ okružnih odbora podnele su izveštaje o aktivnostima Foruma žena u opštinskim i gradskim odborima, a potom je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji i ulozi žena u radu i promociji partije.
Nakon tribine, gosti su, u pratnji domaćina, prošetali centrom grada i posetili prostorije Udruženja žena „Ruža crvena“ na novoizgrađenom Trgu Nikole Tesle, gde su prezentovane rukotvorine članica udruženja i gde je upriličen prigodan koktel.