УЧЕНИЦИ СА ТЕРИТОРИЈЕ АПАТИНА СЕ ТАКМИЧИЛИ У РЕЦИТОВАЊУ – НАЈБОЉИ ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН НА ЗОНСКУ СМОТРУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

За овогодишњу Општинску смотру рецитатора која је одржана јуче у апатинском Културном центру пријавило се 60 ученика, који су били подељени у три узрасне категорије. Основце и средњошколце са територије Апатина је оцењивао жири који су чинили професори српског језика и књижевности: Марина Филиповић, Иванчица Кнежевић и Никола Добријевић, а по три најбоља рецитатора из сваке групе изборили су пласман на Зонску смотру која ће бити одржана 9. марта у Суботици.

У конкуренцији ученика од првог до четвртог разреда основне школе наступила су 22 ученика, а најбољи су били Олга Холо из Основне школе “Јожеф Атила” Купусина, Николија Крњаић из ОШ “Младост” Пригревица и Миа Цвијановић из апатинске Основне школе “Жарко Зрењанин”.

У категорији од петог до осмог разреда ће такмичило се 28 ђака, а пласман на Зонску смотру су изборили Вукашин Стефановић из Основне школе “Жарко Зрењанин” Апатин, Нандор Чорба ученик ОШ “Јожеф Атила” из Купусине и Матеа Фабијан која похађа ОШ “Иван Горан Ковачић” у Сонти.

Своје умеће рецитовања показало је и 10 апатинских средњошколаца, а одлуком жирија нашу општину у Суботици ће представљати три ученице Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” Апатин: Софија Паскаш, Данијела Шијан и Маша Рајић.

Поред пласмана на Зонску смотру, најбољи рецитатори су добили дипломе и пригодне поклоне.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *