DVE MEDALJE ZA OLIMPIK NA ZLATIBORU

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo u okviru SOS lige budicih šampiona za fudbalere od 7 do 13 godina, a završni turnir održan je na Zlatiboru.

U prelepom ambijentu, okupile su se najbolje škole fudbala i ekipe koje Srbija ima. Na turniru su učestvovale najbolje ekipe iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Beograda, Pančeva, Šabca, Kragujevca, Užica, Čačka, Novog Pazara, Podgorice…

Apatin su predstavljali fudbaleri Olimpika u generacijama 2005 i 2007.

Obe generacije su zabeležile fenomenalan uspeh. Generacija 2005. inače prošlogodišnji šampion stigla je furiozno do finala zabeleživši sve pobede bez primljenog pogotka. U finalnom meču Olimpik je poražen od zrenjaninakog Sporta.

Generacija 2007. je sve pozitivno iznenadila uspela da dođe do polufinala u kome je poražena od šabačkog Sanrajsa .

U utakmici za treće mesto Olimpik je savladao novosadski Derbi.

Na kraju Olimpik iz Apatina u konkurenciji Klubova iz vecih sredina u koje se mnogo više ulaže i koji imaju mnogo bolje uslove osvaja jedno srebro i jednu bronzu.

Klub se zahvaljuje roditeljima na fanatičnoj podršci koji su 8 meseci pružali svojim fudbalerima i finansirali ovo takmičenje u okviru SOS lige u Somboru i sada takođe odlazak igrača na Državno prvenstvo.

Juče je na turniru u Odžacima, pod nazivom “Tekstilac Kup” Olimpikova talentovana generacija 2009. osvojila prvo mesto. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Olimpikov Adrijan Ađin.

Narednog vikenda u apatinu Olimpik organizuje praznik fudbala 10. međunarodni turnir u fudbalu na kome će nastupiti Partizan, Crvena Zvezda, Spartak, Vojvdina, najbolje skole fudbala iz Srbije i ekipe iz Hrvatske, Mađarske i Bosne.