ДВАНАЕСТ ОБОЛЕЛИХ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ

APATIN SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић објавио је на конференцији у петак да је на територији АПВ коронавирусом заражена 191. особа.
Гојковић је у свом обраћању навео да је ово укупан број заражених од почетка епидемије, те да је до сада преминуло шест особа. – Рано јутрос преминуо је још један пацијент из Сремског округа – рекао је покрајински секретар за здравство. Он је овом приликом и изнео податке о броју заражених по војвођанским окрузима. Навео је да у Западно бачком округу има 12 оболелих, те да је један мање заражени регистрован у Средњебанатском округу. Иначе, више од трећине људи (68) код којих је потврђен вирус цовид-19 је са територије Јужнобачког округа. Следе Јужнобанатски са 40 оболелих, потом Севернобанатски са 23 и Сремски са 20. Севернобачки округ са седиштем у Суботици има 17 заражених. Надлежни, у последњем извештају, нису објавили како је распоређен број оболелих по локалним самоуправама.
Гојковић је на конференцији саопштио и да се на Kлиници за инфективне болести Kлиничког центра Војводине и на Kлиници за ортопедску хирургију и трауматологију лечи 82 пацијента, од којих се петоро налази у интезивној јединици и на механичкој вентилацији – респиратору.

-Добро је што данас KЦВ напуштају два пацијента – изјавио је Гојковић . Укупно пет излечених пацијената, по његовим речима, упућено је на даље, кућно лечење. Међу излеченима и једно лице из Сомбора. Покрајински секретар за здравство је на конференцији закључио да у покрајини „здравствени систем функционише у потпуности”.
Kако је наведено у званичном дневном извештају Kризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 на територији Србије је до суботе у 15 сати, потврђено 1.624 случаја, односно 148 више у односу на петак. Хоспитализовано је 1.046 пацијената, 69 у хали београдског сајма. Надлежни су објавили да је од претходног извештаја било пет смртних случајева, као и да у доадашњем току епидемије преминуло 44 особе. Саопштено је и да је до сада тестиран 6401 грађанин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *