DVA FINALA ZA OLIMPIKOVCE NA TURNIRU U SOMBORU

APATIN FUDBAL SPORT
U subotu i nedelju fudbaleri Olimpika su učestvovali na memorijalnom turniru ”Milan Vrcelj” sa generacijama 2005 i 2004. Obe selekcije Olimpika su prikazale sjajan fudbal. Rezultat toga su dva finala.
U subotu je nastupila selekcija 2005 koja je do finala stigla zabeleživši sve pobede u grupnoj fazi.
U finalnom meču su se sastali sa selekcijom Spektra iz Sombora koji su aktuelni prvaci države. Medjutim fudbalri Olimpika su ušli u finalni meč bez respekta. Utakmica je bila otvorena, sa nekoliko izglednih šansi na obe strane. Somborski fudblari su iskoristili jednu šansu i zabeležili pobedu rezultatom 1:0.
U nedelju su se takmičili dečaci rodjeni 2004 godine. U ovoj konkurenciji Olimpik je prethodne dve godine odlazio kao pobednik. U grupnoj fazi apatinci su zabeležili sve tri pobede bez primljenog pogotka. U polufinalu ih je čekala nezogdna ekipa FK Subotica koju su Olimpikovci rešili u svoju korist rezultatom 5:1.
U finalnom meču Olimpik se sastao sa ekipom Ravangrad Spektar. Iako ih je Olimpik pobedio u grupi, morali su još jednom kako bi osvojili zlatnu medalju. Utakmica je bila puna uzbudjenja. Poveo je Ravangrad autogolom i to je bilo sve što su somborci uradili u finalnom meču. Olimpik je napadao i pravi šanse ali bez realizacije sve dok  Geler Robert najbolji pojedinac turnira nije preuzeo stvari u svoje ruke, postiže evro gol sa 20 metara iz slobodnog udarca i izjednačava rezultat na 1:1 Samo 3 minuta pre kraja meča Šuput postiže potpuno regularan pogodak za Olimpik, medjutim somborske sudije iz neopravdanog razloga poništavaju pogodak na žalost apatinaca, a na sreću somboraca. Ipak su penali morali da odluče pobednika. U penal seriji Olimpik je imao šansu za pobedu pošto je Jakovljević odbranio penal, medjutim Olimpikovcima se nije dalo, nisu iskoristili penal za pobedu da bi u narednoj seriji Ravangrad uspeo da dodje do pobede. U dva dana dva druga mesta za Olimpik.

Sledi pauza za novogodišnje praznike, a nastavak aktivnosti fudbalre Olimpika očekuje 3. januara kada na turniru u Somboru nastupa generacija 2001.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *