“ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ ДАН СПОРТА” У АПАТИНУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

“Плазма Спортске игре младих” настављају са својим такмичењима у оквиру “Дунав осигурање Дана спорта” који се реализује широм градова Србије током маја и јуна под мотом „Пружам руку, не подмећем ногу“.

Свечано отварање “Дунав осигурање Дана спорта” у Апатину је у четвртак 30. маја у 10 чаова на Тргу “Николе Тесле”.

У оквиру “Дунав осигурање Дана спорта” одржаће се такмичења у спортској игри Лино „Између две ватре“ и Атлетици /Трка на 60 метара, Малом фудбалу, “Millennium Team” баскету 3×3, МИС одбојци и “Banca Intesa” Турниру у шаху, а све то у конкуренцији дечака и девојчица.

Пламен пријатељства упалиће Видан Јеротијевић, млади амбасадор “Дунав осигурања”, бивши учесник такмичења. Након свечаног отварања планиран је дефиле мажореткиња и такмичара. Сва такмичења одржаће се у Техничкој школи са домом ученика у Апатину.

Победници са ових такмичења стичу право учешћа на великом Регионалном финалу које ће се одржати 10. јуна у Апатину и на коме ће учествовати финалисти са градских и општинских такмичења са подручија Војводине.

У фокусу “Дунав осигурање дана спорта” је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени. Прилику учешћа имају сви, без обзира да ли се активно баве спортом, и то потпуно бесплатно.

У Србији је у току 11. сезона Плазма Спортске игара младих.

“Плазма СИМ” су највећа манифестација аматерског спорта у Европи која је за својих 27 година постојања у региону окупила више од 2.700.000 младих.

“Плазма Спортске игре младих” пружају деци и младима могућност да, потпуно бесплатно, учествују у професионално организованим такмичењима у 10 спортских дисциплина.

Најважније од свега је да могу учествовати сви, односно учесници Плазма Спортских игара младих не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи здравог начина живота и пријатељства. Циљ Игара је да наши будући нараштаји кроз спорт, упознају себе али и друге, стекну самопоуздање, покажу врлине, усвоје правилне животне навике и стекну пријатеље за цео живот.

Фото: Архива

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *