DRUGI VIDOVDANSKI SABOR FOLKLORA

APATIN KULTURA VESTI

Gradskog kulturno umetničkog društvo „Dunav“ iz Apatina, održalo je drugi po redu „Vidovdanski sabor folklora“. Pored domaćina, pred velikim brojem posetilaca u velikoj sali Opštinskog kulturnog centra nastupilil su Kulturno umetničko društvo „Đerdan“ iz Srpskog Miletića i Omladinsko kulturno umetničko društvo „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte.

Publika je mogla videti „Prikaz Vidovdanskog sabora“ u izvođenju svih folklornih grupa GKUD-a ,,Dunav” i koreografiju „Igre Kosovskog pomoravlja“ izvođačkog ansambla Gradskog kulturno umetničkog društva „Dunav” i „Igre iz Šumadije“, mlađeg dečijeg ansambla. KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte predstavilo se „Igrama iz Banata, ženska pevačka grupa „Crven cvet“ izvela je pesme: „Zaspo mi je dragi“, „Preli prelo“ i „Sini jarko sunce“.

Po prvi put svoju koreografiju „Igre iz Crne trave“ izveo je stariji dečiji ansambl Kulturno umetničkog društva „Đerdan“ iz Srpskog Miletića.

Ženska pevačka grupa „Ognjište“ predstavila se dvema pesmama „Nema mog sinoćnoga prelca“ i „Pjevaj pjevče“. Nakon njih nastupili su gosti iz Sonte sa koreografijom „Igre iz Vladičinog Hana“. Publika je uživala u predizvođačkom ansamblu Gradskog kulturno umetničkog društva „Dunav“ sa „Igrama iz Vladičinog hana“. „Igrama iz Leskovca“ predstavili su se stariji dečiji ansambl Kulturno umetničkog društva „Đerdan“ iz Srpskog Miletića. Nakon toga usledeile su „Vlaške igre iz Kobišnice“ izvođačkog sastava Gradskog kulturno umetničkog društva „Dunav“ iz Apatina. U programu je učestvovao i vokalni solista Nemanja Guzijan, koji je izveo pesmu „Magla padnala v dolina“, a pesmu „Baj Nikola“ otpevao je zajedno sa Jovanom Cvetićanin.

Svim učesnicima su dodeljenje diplome i priznanja, a organizator se na pomoći zahvalio opštini Apatin, Kulturnom centru, Domu za stare i penzionere, medijima, Javno komunalnom preduzeću „Naš Dom“ i Srednjoj građevinskoj i drvoprerađivačkoj stručnoj školi. Takođe, izrazili su veliku zahvalnost i svešteniku Željku Vasiću na pomoći oko realizacije sabora i Dnevnom borakvu za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koji su donirali poklone za goste.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.