ДРУГИ „ДЕЧЈИ ВИШЕБОЈ“ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Дечје игре, популарни „Дечји вишебој“ биће одржан у среду, 29. маја 2019. године на платоу испред „Шарана“ са почетком у 10 часова. У такмичењу ће учествовати 34 екипе са око 800 ученика основних школа од првог до четвртог разреда. Ове године поред деце из Апатина по први пут ће као гости учествовати деца из Новог Сада са 5 екипа, из Станишића 2, Свилојева 3, и домаћина Апатина 24 екипе.

Такмичење обухвата 8 игара: Скок у вис из места, скок у даљ из места, трка на штулама, бацање камена с рамена, превлачење штапа, трчање по брвну, трка у џаковима и екипно надвлачење конопа. Аутор овог пројекта започетог прошле године је учитељица Снежана Панковић.

-Ове године је знатно већи број деце која ће се окупити у нашем граду. Поред тога што је циљ овог својеврсног „Дечјег вишебоја“, а то је да најмлађи негују и упознају традицију нашег народа, а не мање је важно да се деца међусобно упознају и друже, проведу време у природи и физичким активностима, без интернета и телефона, каже Снежана Панковић, и позива све суграђане да присуствују овом дечјем хепенингу на обали Дунава, код Шарана. Она још додаје да ће у шкoлској библиотеци ОШ „Жарко Зрењанин“ сутра (уторак) бити приређена изложба посвећена екологији, односно познавању нашег природног окружења Специјалног резервата природе „Горњег Подунавља“, на тему животињски свет.

Покровитељ ове јединстевене манифестације у Србији је Скупштина општине и Канцеларија за младе. Генерални спонзор је Кока-Кола уз бројне друге донаторе и подршку из општине. Џими Комерц, Алупласт, Туристичка организација, Марина, Спортски савез Завичајно удружење „Личана“, Спортско едукативни камп „Зов природе“, Шумско газдинство, Наш дом и други.

Софија Пуалић-Шперо

1 thought on “ДРУГИ „ДЕЧЈИ ВИШЕБОЈ“ У АПАТИНУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.