A САД- РЕКЛАМЕ!

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Гледање омиљене серије представља својеврсни ритуал већине грађана. Таман кад се очекује разрешење неке неизвесне и драматичне ситуације, на сцену ступају рекламе. Међутим, када се завири у унутрашњост и сам настанак рекламе, може се видети један, итекако изазован процес.
Снимање реклама је посао коме се озбиљно приступа. С обзиром да реклама на неки начин представља личну карту која се предаје аудиторијуму, она мора да буде на што вишем нивоу. Сама прођа рекламе директно одређује куповину самог производа. Уколико је реч о рекламирању догађаја, ситуација је слична. Што бољи маркетинг, то је боља посећеност. Снимање реклама некада и сада може да се посматра на небројено много начина.

Оно што је апсолутно диференцирано и што се из корена разликује јесте техника снимања. Kамера као неприкосновени део опреме сниматеља у међувремену је добила појачање у виду крана и дрона. Kран се ретко јавља у комерцијалној основи. Он се чешће употребљава у снимању реклама за најаву догађаја, најчешће концерата, с обзиром да је он уједно саставни део опреме која се користи за снимање концерата. Са друге стране, дрон се може јавити у било каквој реклами. Ипак, његова употреба најбоље се показала у туристичким рекламама, где најверније успева да покаже природне пределе.

Уколико направимо неки резиме до сада виђених реклама, можемо видети да је њихова лепеза итекако шаролика. Од алкохолних и безалкохолних пића, преко хране и одеће, до банкарских услуга. Просто речено: било шта може да се рекламира. Управо овај спектар примамљив је медијским кућама које врло радо излазе у сусрет клијентима те пуштају рекламе у свом програму, дабоме по унапред одређеној цени. Реклама привлачи аудиторијум финансијски, али је добит много већа уколико реклама пробије временске баријере. Наиме, уколико је реклама квалитетна, она ће остати позната годинама, па у неким случајевима и деценијама. Дабоме, треба разликовати плаћене термине разних трговинских фирми од рекламе.

Плаћени термин је видео презентација која ни у ком случају не може да се пореди са рекламом. Оно што је заиста реклама јесте видео формат до пола минуте, и те пола минуте морају да буду испуњене на најквалитетнији могући начин. Многе компаније у Србији, као што је нпр. Нектар, дугују део своје популарности рекламама. Чувена реклама за њихову мармеладу и дан-данас присутна је на тв екранима, иако је од њеног емитовања прошло добрих десет година, можда и више. Уколико се реклами приступи са пажњом, циљем, радом и трудом, резултат неће изостати. У пренесеном значењу, реклама никако не може да буде господар, али уколико је лош слуга, штета је вишеструка.

Да будем јаснији, снимање реклама није за потцењивање и представља велики изазов за продукцијске куће. Изазов који, ако се ради паметно и правилно, доводи до вишеструког профита.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *