ДРАМСКИ СТУДИО КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА АПАТИН АКТИВНО РАДИ НА ПРИПРЕМАМА НОВИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВА

APATIN KULTURA VESTI

Драмски студио Културног центра Апатин је, после две године паузе настале због вируса корона и забрана окупљања на јавним местима, окупио групу младих, талентованих суграђана, љубитеља глуме, позоришних представа и уосталом позоришта. Руководилац Драмског студија апатинског Културног центра, Душан Гладић за радио “Дунав” је рекао, да су направљене две групе, млађа (коју чине деца из основне школе) и група за полазнике старијег узраста.

-Драмски студио Културног центра Апатин, почео је да ради са глумцима млађег и старијег узраста, пре две недеље. За сада смо радили брзалице, пантомиме, читање текстова… све оно што се ради на пробама. Неки млади људи су ме баш изненадили колико добро звуче. Остало је још места за оне који желе да се пријаве да глуме или да учествују у раду у позоришту, да можда раде на компјутеру или на неки други начин допринесу стварању представа уколико немају довољно самопоуздања за глуму, рекао је. Душан Гладић.

Пун оптимизма као и уосталом, пуне две деценије, колико постоји Општински Драмски студио са њим на “челу”, Гладић сарађује са младим људима из године у годину, увесељавајући или “растужујући” неке друге људе, преносећи емоцију на “даскама које живот значе”.

-Са “млађом” групом радимо сваког понедељка и среде од 18 сати, док “старија” група има пробе, такође понедељком и средом, али од 19 и 30. Деца ће припремати моју представу “Молим учитељице”, има их неких двадесетак, док ће старији глумци радити представу по мотивима Ежена Јонеска “Жак и покорност”.

Душан Гладић је подсетио да се сви заинтересовани за глуму и рад у позоришту још увек могу пријавити на телефон 025/773 588 или лично у просторијама Општинског културног центра на првом спрату, Трг Николе Тесле 12, понедељком и средом од 18 сати и 19 и 30.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *