ДРАГАНУ ДРАЖИЋУ ТРЕЋА НАГРАДА

APATIN KULTURA VESTI

•ВЕЛИКИ УСПЕХ НА 19. СМОТРИ ЛИКОВНИХ АМАТЕРА ВОЈВОДИНЕ

Жири 19. Смотре ликовним уметника аматера Војводине одржане у Сремској Митровици почетком овог месеца, донео је одлуку да се међу награђеним радовима нађе и онај који је послао Апатинац Драган Дражић. Жири је био у саставу ликовни критичар Сава Степанов, академски вајар Љиљана Војводић и академски сликар Јелена Секулић Вољанек. Они су донели одлуку да од 30 пристиглих радова ликовних аматера Војводине прво место припадне раду Паулине Томић из Бачке Паланке, друга два Рудолфу Цетинићу из Нових Бановаца и Јосипу Криђановићу из Суботице, док су треће место равноправно поделили Зоран Пауновић из Зрењанина, Звонско Петар Јелић из Бачке Паланке и Драган Дражић из Апатина.

Жири је доделио и једанаест специјалних награда, и похвалио радове осталих учесника смотре. Ово је смотра на Републичком нивоу, а ликовни уметници аматери су прво прошли општинске смотре, затим Зонске и Покрајинску одржану у Суботици.

Ово је велики Дражићев успех, али и за ликовну уметност аматера наше општине јер је први пут неко из нашег града награђен на највишем рангу такмичења смотре аматера из ове области.

аутор: Мара Вуковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.