ДОМ ЗА СТАРЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Међународни дан старијих особа, због епидемије корона вируса, за разлику од ранијих година, у апатинском Дому за старе и пензионере данас је обележен на мало другачији начин, без присуства родбине и пријатеља установе.

То нас није спречило да пронађемо адекватан начин да обележимо овај дан и да се нашим корисницима захвалимо за све што су учинили у свом досадашњем животу као и да пошаљемо јасну поруку да бринемо о њима и њиховом здрављу, каже за радио Дунав директорка установе Слађана Шушњар.

Обележавање Дана старих запослени у установи су организовали у складу са својим знањима, афинитетима и могућностима како би приредили занимљив програм за кориснкике у коме су и они узели активно учешће.
Путем видео- бима корисницима су се обратили њима многа драга и позната лица која су претходних година долазила у установу и улепшавали им дане, каже директорка и додаје да ово је само почетак обележавања „Сунчане јесени“.

-За разлику од претходних година неће нам у госте долазити деца, представници различитих удружења али ћемо октобар испунити новим и другачијим садржајима. Организоваћемо спортски дан, изложбу фотографија корисника, „путовање из фотеље“, опробаћемо се као глумци, кувари, сликари, рецитатори…Свако од запослених даће свој допринос како бисмо сви заједно допринели обезбеђивању бољих услова живота наших најстаријих грађана и лепом речју и знаком пажње им улепшали живот у установи, најавила је Шушњар.

Након целокупног програма на слатко-сланом столу декорисаном јесењим мотивима нашле су се разне посластице. Целокупни простор установе декорисан је радовима који су настали у оквиру окупационе терапије а који показују бројне активности које се за кориснике свакодневно организују у овој установи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *