ЂУРО БОРБЕЉ ШАМПИОН СРБИЈЕ У МАРАТОНУ, РАДУКИНУ БРОНЗА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Ђуро Борбељ шампион Србије у маратону, Александар Радукин бронзани на државном првенству, Уни Чегар друго место на 10,5 километара, Милица Марковић друга на 25 километара и треће место Мирослава Пешића на 10,5 километара

Чланови Атлетског клуба Апатин и у последњим месецима 2022. године наставили су са остваривањем сјајних резултата и освајањем медаља на званичним Првенствима Србије.

Јуче је у Новом Сау (9.10.) одржано Првенство Србије у маратону за сениоре и сениорке које је реализовано у оквиру међународног 30. Новосадског маратона, међу којима су најбројнији били чланови Атлетског клуба “Апатин” са 9 учесника.

Шампионску титулу на појединачном Првенству Србије у маратону за сениоре и сениорке на 42 километра и 195 метара са новим личним рекордом освојио је Ђуро Борбељ (2 сата 28 минута и 6 секунди). Ђури је ово четврта титула сениорског шампиона Србије у 2022. години (полумаратон, 10 км на путу и 5000 метарана стази) уз једну вицешампионску (3000 метара на стази). Бронзану медаљу на Првенству Србије у маратону у свом дебитантском наступу за АК “Апатин”, храбро истрчаном трком освојио је Александар Радукин (3 сата 6 минута и 54 секунде). Одличне пласмане остварили су и остлаи чланови клуба, пето место освојио је Бојан Манојловић (3 сата 27 минута и 29 секунди), шесто место Жива Вијоглавин са личним рекордом (3 сата 31 минут и 35 секунди), одмах иза њега у циљ је као седмопласирани ушао Игор Бакош исто са личним рекордом (3 сата 31 минут и 51 секунда), осмопласирани је био Рајмонд Халаи (3 сата 35 минута и 31 секунда), док је са новим личним рекордом 12. место заузео Зоран Шкорић (4 сата 10 минута и 49 секунди). Технички делегат на Првенству Србије у маратону испред Српског атлетског Савеза био је Горан Чегар.

У оквиру 30. Новосадског маратона одржане су трке на 5 км, 10, 5 км и 25 километара, у којим је наступило неколико чланова АК Апатин. Једна од најмлађих учесница у трци на 10,5 километара Уна Чегар (12 година) истрчала је одличну трку и освојила друго место у укупном пласману код девојака. У трци на 10,5 километара у мушкој конкуренцији друго и треће место освојили су Константин Шимић и Мирослав Пешић. Док је у трци на 25 километара друго место у укупном пласману код жена освојила Милица Марковић.

У Свилајнцу је јуче одржан традиционални полумаратон, где је чланица АК Апатин Снежана Милошевић освојила вицешампионску титулу.

Протеклог викенда су били активни и млади чланови Атлетског клуба “Апатин” и Атлетског клуба “Омладинац” Пригревица предвођени тренером Бојаном Томашевићем, који су у великом броју наступили на јесењем митингу пријатељства које је одржан у Сремској Митровици у организацији АК Срем Сремска Митровица.

Наредног викенда у Апатину ће у суботу и недељу бити празник атлетике, прво ће у суботу 15. октобра на теренима ОФК Младост бити одржано Првенство Војводине у кросу за све старосне категорије, док је недеља предвиђена за организацију међународног 26. Апатинског Дунавског полумаратону, за који је стигао рекордан број пријава преко 850 пријављених из 15 земаља, који ће се надметати у тркама на 21 километар и 097 метара, 10 километара и штафетној трци 2х5 километара. У оквиру манифестације биће одржана и промо хуманитарна трка за срећније детињство на 400 метара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *