DIREKTORKA OSNOVNE ŠKOLE NAJAVILA POJAČANU KONTROLU AUTOBUSA I VOZAČA PRED POLAZAK NA EKSKURZIJU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Direktorka Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Apatina, Sanja Šijan najavila je pojačanu kontrolu autobusa i vozača pred polazak na đačke ekskurzije koju će sprovoditi u saradnji sa saobraćajnom policijom.

Prema njenim rečima, osnovni cilj kontrola koju će sprovoditi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova je zaštita bezbednosti dece, a intezivne će biti tokom maja i juna kada se ekskurzije najučestalije.

-Saobraćajna policija će vršiti proveru vozila i vozača, i ona se odnosi na alkotestiranje, proveru potvrda o izvršenom lekarskom pregledu, ispravnosti signalizacije na vozilu i tehnički pregled koji mora biti obavljen pet dana pre polaska na put, izjavila je direktorka Sanja Šijan.

Škole su dužne da najkasnije 48 sati pre otpočinjanja ekskurzije, obaveste nadležnu organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju autobusa, kako bi policijski službenici saobraćajne policije mogli da realizuju kontrolu.

Kontrole su poslednjih godina restriktivne, pa nije redak slučaj da policija zabrani kretanje na put ukoliko autobusi i vozači ne ispunjavaju sve propisane uslove.