DEMOKRATSKA STRANKA:VUČIĆ UNIŠTAVA SREDNJU KLASU

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

Našoj redakciji danas je dostavljeno saopštenje za javnost Demokratske stranke iz Apatina, koje prenosimo u celosti:

-Od kada je SNS došla na vlast, polovinom 2012. godine, tri Vučićeve vlade oborile su kupovnu moć srednjeg sloja u Srbiji za skoro 20 odsto. Uzimajući u obzir pad dinara prema evru, ukidanje plaćanja minulog rada i smanjenje plata za 10 odsto – srednji sloj u Srbiji sada može da kupi skoro za petinu manje nego pre dve godine.

Vučićeva “normalna i moderna” Srbija danas je zvanično proglašena za treću najbedniju državu za život na svetu. To će dodatno učvrstiti sve one koji su stručni, obrazovani i školovani da treba da beže iz Srbije glavom bez obzira. I šta ćemo onda?

Svaka čast Vučiću. Za samo dve godine, predanim radom, učinio je život učitelja, nastavnika, profesora, inženjera, lekara, medicinskih sestara, policajaca i vojnika – nikad gorim.

Ali zato armiji stranačkih neznalica s kupljenim diplomama nikad nije bilo bolje. Ima ih svuda: od opštinskih uprava do ministarskih funkcija, pa sve do položaja predsednika Srbije.

Srbijom vlada neznanje. Na delu je osveta bivših ponavljača protiv intelektualaca i srednje klase. To je pogubno po državu i građane.