DEMOKRATE POZIVAJU GRAĐANE DA SVOJ GLAS DAJU NJIHOVOJ LISTI

APATIN POLITIKA STRANAČKA HRONIKA VESTI

Demokratska stranka u opštini Apatin je u svom delovanju uvek promovisala ideju evropske Srbije i građanskog društva. Članovi Demokratske stranke su uvek, ozbiljno i odgovorno, radili na boljoj organizaciji lokalne samouprave, afirmisanju vrednosti međunacionalne i verske tolerancije, afirmisanju ljudi od struke i uzornih građana i njihovom uključivanju u donošenje odluka od značaja za sve građane naše opštine.

Poseban angažman stranke u prethodnim godinama je bio u dve oblasti:

1) Vođenje Skupštine opštine Apatin
Nakon nekoliko mandata u kojima je Skupština opštine ličila na skupštinu RS, gde su tenzija, uvrede, galama i incidenti bili znak prepoznavanja, u periodu 2012-2016. kada su predsednik i sekretar Skupštine opštine bili iz redova Demokratske stranke sednice skupštine su bile prilika za razmenu argumenata u demokratskoj atmosferi, sa međusobnim uvažavanjem odbornika i bez ijednog incidenta. Sednice skupštine su bile potpuno otvorene za javnost uz prisustvo svih lokalnih medija i zainteresovanih građana.

2) Povezivanje opštine Apatin sa Vladom APV
Drugi osnovni pravac delovanja DS-a u opštini Apatin je povezivanje naše opštine sa Pokrajinskom vladom i njenim fondovima. To je Demokratska stranka radila i u periodu kada je delovala kao opoziciona stranka u opštini, a pogotovo u poslednje 4 godine kada je stranka uzela učešće u lokalnoj administraciji. U periodu od 2005. do 2015.godine iz sekretarijata Vlade Vojvodine i Fonda za kapitalna ulaganja u opštinu Apatin su se slila bespovratna sredstva u iznosu od 1,6 milijardi dinara ili oko 15 miliona evra.
Takođe, preko Razvojnog fonda, Garancijskog fonda i Fonda za razvoj poljoprivrede dodeljena su i kreditna sredstva pod vrlo povoljnim uslovima od 239,8 miliona dinara ili oko 2 miliona evra.
Dakle, za 10 godina u opštinu Apatin je preko Vlade Vojvodine stiglo oko 17 miliona evra ili u proseku oko 1,7 miliona evra godišnje. Po tome je opština Apatin jedna od najuspešnijih u Vojvodini.
Navedena sredstva su utrošena za infrastrukturne projekte, ulaganja u novo zapošljavanje, kulturu, obrazovanje, zdravstvo, sport, ekologiju i razvoj poljoprivrede.

Želimo da nastavimo da radimo u interesu građana opštine Apatin. Zbog toga pozivamo građane da 24. aprila izađu na izbore i svoj glas daju našoj listi koju predvodi dr Bruno Urbanovski.

izvor: OO DS Apatin