DELEGACIJA IZ APATINA NA SUSRETU NEKADAŠNJIH AKCIJAŠA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Susret nekadašnjih akcijaša sa prostora bivše Jugoslavije održan je na “Letenci” na Fruškoj gori u organizaciji Udruženja dobrovoljnih omladinskih akcija “Akcijaš” iz Novog Sada.

Na druženju su se sreli nekad omladinici, danas ljudi srednjih godina koji i dalje neguju duh mladosti, bratstva i ljubavi među svim ljudima bez obzira na rasu, boju kože, veru i naciju. Celodnevni događaj priređen je u nizu okupljanja akcijaša. Posle Zenice, brigadiri su se okupili na “Letenci”, a očekuju ih susreti u skoro svim ostalim bivšim republikama.

321566_250926455052212_624662369_n

Učesnici dobrovoljnih radnih akcija gradili su puteve, učestvovali u prostornom i ekološkom uređenju cele Jugoslavije, a poznate su radne akcije: Deliblato, Đerdap, Negotin, Ohrid, Petrova Gora, Posočje, Streževo, Umag, Zvornik i mnoge druge.

Ukupno oko 700 nekadašnjih brigadira razmenilo je sećanja i uspomene na prošle dane. Na susretu su učestvovali brigadiri iz brojnih gradova. Prisutna je bila i delegacija iz Apatina, predvođena Novakom Repcem, organizatorom i jednim od aktivnih učesnika nekadašnjih omladinskih radnih akcija na ovdašnjem prostoru, a sa njima i troje aktivista Socijalističke omladine opštine Apatin.

U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su: DJ Nikola Maraš, ansambl Ukrajinskog kulturnog centra “Kobrar”, dramski umetnik Toma Kuruzović, grupe “Prkos drumski”, “Old Times Beng”, Hor “Inventas” i pesnici Pero Zubac i Rale Damjanović.

V. Mašić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *