ДЕЦА ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА МОГУ ДА СЕ ПРИЈАВЕ ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да и за школску 2021/2022. годину, по доношењу Одлуке Владе Републике Србије, обезбеди бесплатне уџбенике које су школе изабрале да користе у настави за за ученике основних школа.

Право на бесплатне уџбенике имају: ученици из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи), ђаци који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који образовно-васпитни рад остварују по индивидуалном образовном плану и други ученици којима су потребни прилагођени уджбеници (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат), као и ученици основних школа који су у породици треће, четврто и наредно рођено дете у систему образовања и васпитања.

Да би остварили право на бесплатне уџбенике родитељи ученика из социјално/материјално угрожених породица, односно примаоци новчане социјалне помоћи треба да приложе копију важећег решења којим се утврђује право на остваривање ове помоћи.

За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете родитељи школи треба да доставе податке о разреду и одељењу у ОШ „Жарко Зрењанин“ које похађа сестра или брат, односно потврду средње школе и факултета за сестре и браћу која похађају ове образовно-васпитне установе.

Да би будући прваци, односно ученици који ће се школовати по индивидуалном образовном плану добили бесплатне књиге, родитељи треба да прибаве мишљење интерресорне комисије.

Потребну документацију родитељи будућих првака треба да доставе помоћнику директора апатинске Основне школе „Жарко Зрењанин“ до петка, 19. фебруара 2021. године.

Родитељи ученика од другог до осмог разреда потребну документацију за бесплатне уџбенике треба да доставе учитељу или одељенском старешини, такође до 19. фебруара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.