ДЕЦА ИЗ АПАТИНА У ФИЛМУ “ ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА „

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

У деветнаестој емисији новог серијала “ Речи, боје и звуци „, гост је био Душан Гладић. уредник драмског програма у апатинском Kултурном центру. Он ове године режира две аматерске позоришне представе: за дечји узраст и за одрасле.

-Обе представе већ увелико припремамо. Још увек обе нису обликоване већ је у току рад са глумцима. Представе ће бити завршене у јануару јер у фебруару се очекују премијере. Већ дуги низ година режирам у Kултурном центру и дечје представе и представе за одрасле, а добили смо укупно, на разним смотрама, већ 150 награда – каже Гладић.
Деца из Драмског студија су учествовала и у снимању једног значајног филма. Замолили смо нашег госта да каже нешто и о томе.

Деца из Драмског студија Kултурног центра из Апатина су учествовала у снимању филма “ Дара из Јасеновца „. Додуше, они су учествовали само као статисти, али њихово задовољство, па самим тим и моје је велико. Уосталом, ретки су они који не воле да их виде у неком филму.
Душан Гладић се потрудио да анимира и децу предшколског узраста. Он о томе каже:

-Мој колега из Kултурног центра Милорад Баста и ја покушали смо да анимирамо децу из дечјег вртића, а надам се да смо у томе иуспели. Наиме, представили смо им неке инструменте и то кроз малу представу која траје око пола сата. Деца су, чини ми се, уживала у томе, нешто су сазнала, а рекао бих и доста научила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.