DANI ENERGETIKE I INVESTICIJA U NOVOM SADU

DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Dani energetike i investicija počeli su danas, 2. Marta u Master hali Novosadskog sajma. Ova manifestacija se organizuje u susret 5. martu – svetskom danu energetske efikasnosti, a traje dva dana.

 

Organizatori manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Centralno evropski forum za razvoj – CEDEF i Novosadski sajam.

 

U naredna dva dana biće potpisan Memorandum o razumevanju između Pokrajinske Vlade i francuskog preduzeća ES-Geotermija o eksploataciji geotermalnih izvora visoke entalpije za proizvodnju toplotne i električne energije. Francuska firma će imati obavezu da obavi industrijska i istraživanja o mogućnostima korišćenja izvorišta.

 

Na Međunarodnim danima energetike i investicija između ostalih učestvovati i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Agencije za zaštitu životne sredine, Elektroprivrede Srbije, Berze električne energije, Trgovine električnom energijom, Ministarstva energetike Republike Srpske, Nemačke organizacije za međunarodnu saranju (GIZ), Projekta DKTI, Ambasade SAD u Srbiji, Kreditne linije za održivu energiju za Zapadni Balkan (WeBSEFF), Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), fakulteta

 

Radno vreme za posetioce je od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan. Kotazacije za učešće na skupovima se ne naplaćuju.