ДАНАС ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОВИДА-19 И ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА

DRUŠTVO IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Пријава грађана за вакцинацију против вируса корона преко портала еУправа је почела у понедељак, 11. јануара 2021. године и до сада се пријавило 175.ООО људи.

Грађани од данас интересовање за вакцинацију могу да искажу и путем телефона на број 0800/222-334. Када позову контакт центар, грађани треба да оставе основне личне податке односно: име, презиме и јединствени матични број грађана. Поред ових података, битно је да се оставе и контакт подаци: адреса електронске поште (уколико је заинтересовани има), број мобилног и фиксног телефона. Грађани такође треба да кажу где желе да се вакцинишу (у којој општини или граду), али и да напомену ако болују од неке хроничне болести.

Приликом пријаве, особа треба да се изјасни да ли је сагласна да прими било коју вакцину коју је одобрила наша Агенција за лекове и медицинска средства, или жели да добије вакцину одређеног произвођача.

Од до сада пријављених грађана, 50.000 рекло да жели да прими било коју вакцину.

Вакцинација није обавезна, а када се неко пријави, оставља телефон и мејл на који добија линк преко којег може да обрише пријаву или да је измени.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.