ДАНАС ОДЛУКА О ШКОЛСКОМ РАСПУСТУ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR VESTI

Седница Кризног штаба за борбу против коронавируса биће одржана данас у 15 часова, а на њој ће бити размотрена епидемиолошка ситуација након што се већ неколико дана евидентира петоцифрени број новозаражених.

Јуче је пријављено рекордних 13.753 нових случајева заражених ковидом 19, а од почетка недеље тај број креће се око 13.000 новозаражених дневно.

Лекари упозоравају да је претходних дана услед ширења омикрон соја повећан притисак на ковид амбуланте, што се може видети и по све дужим редовима испред њих.

Микробиолог Миланко Шеклер процењује да Србија још није достигла пик када је у питању број новозаражених и апелује да се нађе неко решење, јер су дијагностички капацитети ограничени и претрпани, као и ковид амбуланте.

Према писању медија, не очекује се доношење нових епидемиолошких мера, иако ће, вероватно, медицински део Кризног штаба инсистирати на 24-часовним ковид пропусницама, скраћивању радног времена продавница и смањењу броја дозвољених људи у затвореном простору, преноси Танјуг.

Кризни штаб би требало да донесе одлуку о школском распусту, а медији наводе да распуст вероватно неће бити продужен и са наставом би се наставило 24. јануара. Према њиховим сазнањима, могло би да буде одлучено да деца до петог разреда имају комбиновану наставу, а остали и средњошколци онлајн.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.