ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА СУТРА ПО 10.000 ДИНАРА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали је најавио да ће здравствени радници, њих 122.462 сутра, 14. јануара 2022. године добити по 10.000 динара једнократне новчане помоћи државе.

Он је објаснио да је реч о здравственим радницима који су запослени у самом здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите, чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије. Према речима Синише Малог, подршка државе здравственим радницима је континуирана и огледа се, како кроз једнократна давања, тако и кроз редовна повећања плата. Он је подсетио да су у новембру 2019. године плате медицинских сестара повећане за 15 одсто, а лекарима за 10 одсто.

Министар финансија је подсетио да ће поред здравствених радника, пензионери 10. фебруара добити по 20.000 динара, а свим младима од 16 до 29 година који се пријаве за помоћ државе 01. фебруара ће бити уплаћено по 100 евра у динарској противвредности.

Пријава младих за државну помоћ почиње у суботу, 15. јануара и траје до 30. јануара на порталу Управе за трезор idp.trezor.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.