„ЧУДЕСНА ШУМА“ ОДУШЕВИЛА АПАТИНСКЕ МАЛИШАНЕ

APATIN KULTURA VESTI

Продукција “Хајде обрадуј дан” у сарадњи са Центром за културу Апатин покренула је иницијативу под слоганом “Стоп вршњачком насиљу”, у оквиру које је протекле суботе у Великој сали апатинског Културног центра изведена едукативна представа за децу “Чудесна шума”.

У препуној сали позоришта, пред очима малишана и њихових родитеља, одвијала се прича о борби добра и зла, где на крају победи добро уз помоћ необичне дружине.

Девојчица Нада се буди у чудесној шуми и од шумске виле Лилезеленвиле сазнаје да је себични принц Керко узео све играчке само за себе и да је забранио свима у краљевству да се играју, да се радују и да се воле. Забранио је Сунцу да сија и трави да клија. Завладало је царство мрака без иједног сунчевог зрака. Нада је невероватно храбра девојчица која доноси одлуку да помогне становницима чудесне шуме. Убрзо се окупља необична, помало луцкаста и храбра дружина у намери да ослободе чудесну шуму и врате јој некадашњи сјај и лепоту. Нада, Лилазеленвила, Мргуд и Плачљивко, шумски вилењак Тихомир, шумски мравци сакупљачи и Сунце, после низа комичних ситуација стижу до палате себичног краља Керка. Следи сусрет са њим и његовим слугом, Смотајлом.

Девојчица Нада је уз помоћ малих Апатинаца успела да и овога пута спаси чаробну шуму, а деца су све време активно учествовала у овој занимљивој и пре свега едукативној представи покушавајући да помогне главном лику ове представе.

Намера организатора је била да овом акцијом допринесу развоју свести о томе шта је вршњачко насиље, као и последицама које оно носи у циљу његовог препознавања, раног откривања и спречавања.

И малишани и њихови пратиоци су протеклог викенда из Велике сале Културног центра изашли богатији. Они млађи са сазнањем више, а они старији са подсећањем на нешто што су знали, али су можда кроз живот заборавили. Зло не сме да надвлада добро.

И када је тешко разлучити ону танку границу између добра и зла, а ви изговорите чаробну реченицу као Лилазеленавила

-Тихујеш, цвикујеш да се откријеш. Покажи шта си!

Апатински дечаци и девојчице претеклог викенда су показали да су паметна и лепо васпитана деца, пре свега.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *