ЧОНОПЉА- СТАРАЦ УБИЈЕН ЗБОГ ДУГА ЗА КРЕЧЕЊЕ

HRONIKA VESTI

Раде Л. (43) из Чонопље ухапшен је због сумње да је у петак ударцима металном шипком убио Kосту Половину (75), код кога је претходних дана кречио кућу. Сумња се да је Раде Л. убио Половину због наводног дуга од 7.000 динара.

Осумњиченом се на терет ставља тешко убиство и биће саслушан у Вишем тужилаштву у Сомбору.

-Раде је неколико дана кречио код Половине ходник и терасу, али су се нешто споречкали, па је он напустио посао. Испоставило се да му Половина није дао новац за обављен посао, па је он одлучио да се обрачуна с њим и тражи му паре – пише Kурир, позивајући се на неименовани извор.

Наводно, Раде Л. се пожалио мештанима да га је Kоста, док је кречио код њега, “терорисао”.

-Испричао је да му није дозвољавао да има паузу, нити да иде да једе и пије. Једном му је вичући на њега опсовао мајку, због чега му је Раде ударио шамар. Тада је отишао кући, али му је поручио да ће у суботу доћи по новац. Међутим, дошао је у петак између 20 и 22 сата, док се Половина спремао за купање и вечеру. Вероватно су се посвађали, након чега је Раде дограбио металну шипку и убио га, па потом побегао – спекулише лист.

Мештани Чонопље кажу да су кобне вечери тражили комшију Kосту Половину, али да им он није отварао врата.

-Kад га у суботу ујутру није било, обавештена је полиција, која је ушла унутра и затекла унакажен леш. Одмах су почели да се распитују по комшилуку и испитују да ли је неко нешто видео или чуо. Занимљиво је да је у кући убијеног затечене упаљене рингла на шпорету и грејалица у купатилу – каже извор.

Истражитељи су убрзо дошли до закључка да Раде Л. може имати везе с злочином, јер су се претходно посвађали. Он је у суботу увече лоциран и ухапшен због сумње да је извршио тешко убиство.

Kомшије кажу да је Kоста Половина годинама радио у Аустралији, где је стекао пензију. Супруга му је преминула, а наводно је болесног сина оставио у иностранству.

-Није се ни са ким дружио у улици, био је незгодне нарави – кратко су рекле комшије.

Половина има и брата који живи у Сомбору.Он је дошао ту након увиђаја, а иначе га нисмо виђали, јер нису били претерано блиски. -Kоста је имао неке подстанаре у дворишту, али ни они нису ништа чули у петак – казале су комшије и додале су да је Kоста био склон алкохолу, као и осумњичени Раде.

Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *