ČLANOVI KLUBA EMINENTNIH DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI IZ NOVOG SADA POSETILI APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Članovi Kluba eminentnih dobrovoljnih davalaca krvi “Izvorni klub 100” iz Novog Sada, njih dvadeset sedmoro, posetili su juče Apatin, a u ulozi domaćina bili su volonteri Crvenog krsta.

Goste je pozdravila Tijana Tomašević, sekretar Crvenog krsta, koja je izrazila zahvalnost posetom prvog registrovanog udruženja višestrukih dobrovoljnih davalaca krvi u Srbiji, ističući želju za uspostavljanjem konkretne saradnje u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva krvi.

BenQ Digital Camera

Predsednik kluba, Miodrag Đukić – Dugi, izjavio je da klub broji 132 punopravna člana i 7 pomažućih, a da većinu njih čine oni koji su sto puta i više dobrovoljno dali krv.

– Mi smo Novosađani različitih zanimanja, stepena obrazovanja, uzrasta, narodnosti, veroispovesti, političkih opredeljenja, hobija, pa i različitih krvnih grupa, ali snažno povezani jedinstvenom željom da, dok nas zdravlje služi, dobrovoljno, besplatno i anonimno pomažemo obolelima da ozdrave – rekao je, između ostalog, Miodrag Đukić.

BenQ Digital Camera

Volonteri Crvenog krsta na čelu sa Vladanom Karadžićem upriličili su im doček ispred zdanja Gradske kuće, a potom obilazak pravoslavnog hrama “Sabor svetih apostola” i Međunarodne marine, koja spada u red najsavremenijih marina na Dunavu, gde su imali priliku da vide, između ostalog, bronzanu skulpturu Nike, boginje trijumfa i pobede, Dom sportskih ribolovaca i da uživaju u prirodnim lepotama.

BenQ Digital Camera

O karakteristikama Međunarodne marine i Pristana za putničke brodove, stacioniranog na samo nekoliko stotina metara, govorile su Marija Pavić i Ana Balać, ispred Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom “Apatin”, a poseta je završena vožnjom brodićem “Apatinka” u kojoj su gosti vidno uživali.

Oni su prethodno boravili u Somboru, a svoju jednodnevnu ekskurziju nastavili su posetom Odžacima.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *