ODRŽANA SVEČANA SEDNICA MU SUBNOR-a KUPUSINE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata opštine Apatin organizovao je juče Svečanu sednicu Mesnog udruženja SUBNOR-a Kupusine povodom svečanog uručenja članskih knjižica za 29 novoprimljenih članova i povodom tradicionalog susreta mesnih udruženja SUBNOR-a naše opštine.

Na početku svečanosti obratio se Ignjatije Simić, predsednik Mesnog odbora SUBNOR-a Kupusine, koji je, pozdravljajući prisutne, izrazio posebnu zahvalnost dr Živoradu Smiljaniću, predsedniku apatinske opštine, čoveku koji svesrdno podržava i pomaže aktivnosti boračke organizacije.

BenQ Digital Camera

Reč je potom uzela Mira Mandić, sekretar Mesnog odbora SUBNOR-a, koja je istakla da 29 novih članova treba da budu garant daljeg trajanja i delovanja SUBNOR-a.

– Danas smo u prilici da sa posebnim zadovoljstvom informišemo prisutne da je 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, ove godine obeležen na najdostojanstveniji način uz do sada najveće prisustvo članova SUBNOR-a, predstavnika Mesne zajednice i Osnovne škole “Jožef Atila”, kao i meštana Kupusine – rekla je, između ostalog, Mira Mandić.

BenQ Digital Camera

Dr Živorad Smiljanić rekao je u svom obraćanju da se opština ponosi sa udruženjem časnih, poštenih i antifašistički opredeljenih ljudi, te da će i u narednom periodu podržavati njegov rad.

Stevo Drača, predsednik SUBNOR-a opštine Apatin, istakao je podatak da SUBNOR u Kupusini broji više od 100 članova i postaje prepoznatljivo, reprezentativno udruženje i društveni činilac ovog mesta sa prepoznatljivom tolerancijom, zajedničkim življenjem i uvažavanjem različitosti.

BenQ Digital Camera

Svečanosti su prisustvovali i Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine, Vesna Pavlović, sekretar SUBNOR-a opštine Apatin, Rade Medić, predsednik Skupštine SUBNOR-a, predstavnici Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, mesnih udruženja SUBNOR-a Apatina, Prigrevice, Sonte i Svilojeva, predstavnici Udruženja penzionera i Opštinske organizacije Saveza invalida rada.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *