ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ У СПЛИТУ, ГРАДИШЦИ И НА СРЕБРНОМ ЈЕЗЕРУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили са наступима на атлетским такмичењима и реализацијом активности.

Сениори Атлетског клуба Апатин у протелих седам дана наступили су на такмичењима у Сплиту (Хрватска), Сребрном језеру и Градишци (Босна и Херцеговцина) где су остварили мноштво лични рекорда и добре резултате.

На традиционалном Сплитском маратону који је одржан претходне недеље у полумаратонској трци на 21 км и 097 метара, и у којој је у конкуренцији преко 1000 такмичара из 30 так земаља, Ђуро Борбељ заузео 4. место са одличним резултатом 1 сат 9 минута и 20 секунди у истој трци наступили су и Немања Ђурић и Жива Вијоглавин.

Протекле суботе на Сребрном језеру одржан је традиционални 8. по реду Сребрно језеро полумаратон (21,097 км) у којој је чланица АК Апатин Милица Марковић, освојила треће место у свеукупном пласману код жена са обореним личним рекордом (1 сат 42 минута 38 секунди), у трци је наступио и Милан Марковић који је у свеукупном пладсману освојио 11. место и треће место у старосној категорији са резултатом 1 сат 25 минута и 4 секунде).

У недељу (06.03) у Градишци одржан је 6. Градишки полумаратон где наступила су три члана АК Апатин, Александар Стајић је личним рекордом у трци на 10 километара (36 минута и 7 секунди) освојио друго место у свеукупном пласману у истој трци такође са личним рекордом пласман на 4. место са резултатом 37 минута и 40 секунди остварио је Немања Ђурић, док је Никола Ђурић у трци на 5 километара заузео 5. место у укупном пласману резултатом 20 минута 50 секунди.

Трке у Сплиту и Градишци послужиће члановима АК Апатин као тест трке пред наступ на појединачном Првенству Србије у полумаратону које се у недељу одржава у Крушевцу у недељу и где ће апатински клуб представљати 7 такмичара и 1 такмичарка, дан пре ће у Каменичком парку бити одржана хуманитарна трка за дечији осмех, где ће у организацији и у такмичарском делу учествовати велики број чланова клуба свих категорија, највише ће бити младих атлетичара полазника бесплатне школе атлетике АК Апатин који ће такмичити у дечијим тркама

Упоредо са активним учешћем на такмичењима сениора, Атлетског клуба Апатин, спроводе се три пута недељно бесплатни тренинзи са младе апатинце у оквиру бесплатне школе атлетике. Тренинзи се у наредном периоду до доласка лепог времена реализују у малој сали ОШ Жарко Зрењанин, понедељком и средом од 17,30 часова и суботом од 10,00 часова и отворени су за све заинтересовану децу. Стручни рад са децом спроводе Бојан Томашевић и Марија Бубало.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.