ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН УСПЕШНИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У ПОЛУМАРАТОНУ И НА АТЛЕСТКОМ МИТИНГУ У ШАПЦУ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и протеклог викенда били су активни учешћем на Првенству Србије у полумаратону – Чачак (сениори и сениорке) и на Малогоспојинском атлетском митингу који је одржан Шапцу (полазници бесплатне школе атлетике АК Апатин).

Млади атлетичари АК Апатин, предвођени тренером Бојаном Томашевићем имали су сјајан наступ у Шапцу, где су освојили четири медаље. Златну медаљу на дебитантском наступу освојила је Софија Бујић (у дисциплини – скок у даљ), Милица Занзе освојила је треће место и бронзану медаљу на 60 метара, док су Нађа Бараћ и Јелена Дабић биле трећепласиране. На такмичењу су учествовале и Јована Куриџа и Анђелија Радишић са солидним резултатима у скоку у даљ и у трци на 60 метара.

Сениори Атлетског клуба Апатин, наступили су на појединачном Првенству Србије које је Чачку је у недељу 27.09.2020. године, на којем је учествовало 88 учесника из 25 клубова, међу којима је апатински клуб имао највише учесника (укупно 15 тркача– 10 такмичарки и 5 такмичара).

У мушкој конкуренцији, најуспешнији наступ пласмански имао је Ђуро Борбељ коме је за мало измакла бронзана медаља и који је освојио 4. место са резултатом 1 сат 16 минута и 9 секунди, 7. место освојио је Зоран Радичани, 17. место освојио је Предраг Вејин (који је имао сјајан наступ и поправио лични рекорд), 21. место Александар Стајић, 23. место Мирослав Пешић, 29. место Немања Ђурић, 34. место Саша Антић, 38. место Жива Вијоглавин, 47. место Коп Бахадур Гурунг у конкуренцији 58 такмичара.

У женској конкурецнији најуспешнија чланица АК Апатин је била Марија Москова која је освојила 7. место, 13. место заузела је Слађана Дечермић, 14. место заузела је Александра Тодорови, 22. место Зорица Антић-Милићевић, док је Марија Бубало заузела 25. место од 31. такмичарке.

Улогу техничкога делегата Српског Атлетског Србије обављао је Горан Чегар.

Технички организатор првенства Атлетски клуб ЧААК Чачак, догађај је организован у складу са свим прописаним мерама безбедности и заштите, без иједног ванредног догађаја.

Апатинске атлетичаре очекује наредно такмичење Првенство Србије у планинском трчању које се одржава у Вршацу у организацији АК ВАК 1926, 10. октобра 2020. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *