DELEGACIJA LAG-A IZ HRVATSKE POSETILA APATIN

APATIN EKONOMIJA VESTI

Danas je opštinu Apatin posetila hrvatska delegacija Lokalne Akcione grupe  koju su činili predstavnici više hrvatskih opština. Zamenik predsednika opštine Apatin, Miodrag Bakić pozdravio je goste i u uvodu govorio o potenicijalima Apatina gde je kao njegovu najveću prednost u odnosu na ostala mesta iz okruženja istakao reku Dunav.

Snežana Malešević iz kancelarije za Lokalno ekonomski razvoj prezentovala je studiju opravdanosti izgradnje luke u opštini Apatin, te istakla da je Slobodna zona u kojoj se nalazi industrijska zona velika prilika za sve nove investitore.

Ispred hrvatske delegacije LAG-a obratio se predsednik udruženja i predsednik opštine Goričan, Mario Moharić. Moharić je rekao da su u Apatin doputovali na preporuku Ivana Doboša, gradonačelnika Belog Manastira koji je imao pozitivna iskustva u saradnji sa apatinskom opštinom. -S obzirom da našu grupu sačinjavaju privrednici, poljoprivrednici i ljudi koji se bave turizmom mislim da ćemo imati dosta zajedničkih tema i polja za saradnju- rekao je Moharić.

Na sastanku se govorilo o budućoj saradnji, zajedničkim projektima, kao i dobrim iskustvima hrvatske Lokalne Akcione grupe koja bi se mogla iskoristiti u formiranju takve grupe u apatinskoj opštini. Nakon radnog sastanka delegacija iz Hrvatske je obišla Slobodnu zonu kao i kulturno-istorijske obeležja Apatina.

Poseta Hrvatske delegacije LAG (2) Poseta Hrvatske delegacije LAG (1)