ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН ОСТВАРИЛИ ОДЛИЧНЕ РЕЗУЛТАТЕ У ПРОТЕКЛЕ ДВЕ НЕДЕЉЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

ШАМПИОНСКЕ ТИТУЛЕ ЗА ДУШАНА МОМИЋА И АЛЕКСАНДРУ ТОДОРОВИЋ

Чланови Атлетског клуба Апатин били су изузетно активни у протекле две недеље, током које су учествовали на неколико такмичења која су рализована у Београду, Сремској Каменици и Сребрном језеру, где су остварили одличне резултате.

Посебно се истиче двострука шампионска сениорска титула на званичном Првенству Србије у ултрамаратону на 6 сати које је у организацији Атлетског савеза Србије одржано на Ади Циганлији, Душан Момић славио је код сениора са резултатом 78 километара и 310 метара, испред два члана АК Панонија Панчево, Ивана Мишкељина и Жељка Зељковића. Момић је на овај начин обједнио титуле првака Србије на 12 сати (септембар 2019. године) и на 6 сати.
У женској конкуренцији на Првенству Србије славила је дебитант у дресу АК Апатин, Александра Тодоровић, која је истрчала сјајну трку и за 6 сати истрчала62 километра и 301 метара, на тај начин славила испред чланица АК Младост Ужице Невене Арсић Грацин и Кити Аданко из Палиго Палус. Технички делегат АСС на првенству био је Горан Чегар.

Претходне недеље у Каменичком парку одржана је хуманитарна трка за дечији осмех где је Атлетски клуб Апатин био један од техничких организатора, и где је у такмичарском делу учествовао велики број чланова АК Апатин и Добро јутро Апатине, највећи успех постигли су Александра Буркановић која је славила на 4 км код жена, у истој трци у мушкој конкуренцији друго место освојио је Константин Шимић. Дан пре тога на Сребрном језеру одржан је полумаратон у којем је у женској конкуренцији славила нова чланица АК Апатин Марија Московаиспред клубске другарице Александре Буркановић, у мушкој конкуренцији Зоран Радичанин је у свеукупном плсаману освојио пето место уједно и прво место у старосној категорији.

Млади Константин Шимићје протекле недеље учествовао и на Првенству Србије за старије пионире и у трци на 2000 метара, заузео четврто место.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.